VB-Groep

Nieuwe samenwerking Wonen Limburg

11 oktober 2022

Op dinsdag 11 oktober zijn de contracten getekend en is de samenwerking met zeven netwerkpartners feestelijk ingeluid. Vanaf volgend jaar gaat corporatie Wonen Limburg het beheren en onderhouden van haar vastgoedportefeuille anders vormgeven en inrichten. Dit gaat Wonen Limburg samen doen met Smeets Vastgoedservice en zes andere (deels) nieuwe partners. Vanaf 1 januari 2023 gaan wij het onderhouden en verbeteren van de huurwoningen en overig vastgoed verzorgen.

Feestelijk tekenmoment van de contracten

In totaal zeven bedrijven zijn gecontracteerd om met elkaar en in samenwerking met corporatie Wonen Limburg de ruim 28.000 huizen en overig vastgoed te gaan onderhouden en verbeteren. Smeets Vastgoedservice is een van deze partijen.

Het gaat om samenwerkingsverband Van der Meijs – Van de Ven, samenwerkingsverband Gilde Limburg (Manders Totaal, Raedts, Brinkman, Janssen de Jong OnderhoudPlus, Driessens en Gebr. Janssen), samenwerkingsverband Limburg Integraal (Maasveste Berben Bouw, Jac Ruijters (schilder en onderhoud) en Cuypers-Pex), Coen Hagedoorn Bouwgroep en Smeets Vastgoedservice. De bedrijven Feenstra en Kemkens verzorgen vanaf 1 januari 2023 het onderhouden en verbeteren van de technische installaties.

Ger Peeters, bestuurder Wonen Limburg: “Een belangrijk uitgangspunt in deze aanbesteding was dat in principe groot en klein kon inschrijven. Zodat ook combinaties van kleinere lokale bedrijven konden reageren. Die lokale verankering vinden wij belangrijk. Goed zorgen voor onze huizen is één ding. Als sociaal gedreven huisvester gaat het ons uiteindelijk om de mensen die erin wonen. En daarom zien wij het belang van die regionale werkgelegenheid. We zijn dan ook heel blij dat naast regionale bedrijven er ook twee regionale samenwerkingsverbanden in het netwerk aan de slag gaan voor het onderhouden en verbeteren van onze huizen.’

De nieuwe contracten voor de algemene onderhoudsportefeuille gaan in vanaf 1 januari 2023 en hebben een looptijd van 7 tot maximaal 10 jaar.

Sámen werken aan een fijn thuis

In de hele provincie Limburg is corporatie Wonen Limburg actief in de verhuur van sociale en middenhuur woningen en overig vastgoed. Smeets Vastgoedservice gaat regionaal werken, maar werkt ook nauw samen met de andere partijen. Dit vormt deels de strategie tot een betere dienstverlening. Daarnaast blijven we zo zorgen voor betaalbare, fijne huizen voor de huurders van Wonen Limburg.

Onderhoudspartners geografische onderverdeling

  • Panningen en Horst - Van der Meijs - Van de Ven
  • Venray - Gilde Limburg
  • Weert en Roermond - Limburg Integraal
  • Parkstad - Coen Hagendoorn Bouwgroep
  • Sittard en Maastricht - Smeets Vastgoedservice