VB-Groep

In gesprek met Robert van Boldrik

Robert van Boldrik staat sinds januari 2016 aan het roer van VB Groep, en volgt hiermee zijn vader op in het familiebedrijf. Hij vindt het belangrijk om zijn medewerkers te inspireren en motiveren, want resultaat komt immers samen. Het motto van VB Groep, waar we met meer dan 350 collega’s, relaties en partners dagelijks invulling aan geven.

Studeren was niet helemaal zijn ding, maar buiten de handen uit de mouwen steken wel. De middelbare land- en tuinbouwschool was daarom een logische keuze. Het ondernemersbloed zat er wél in en daarom startte Robert na zijn studie zijn eigen hoveniersbedrijf. Dit bedrijf heeft hij zeven jaar geleid, waarna het tijd was om zich verder te ontwikkelen. Dit was binnen de scope van het hoveniersbedrijf niet mogelijk waardoor hij in 2008 de overstap maakte naar VB Groep. Hij bekleedde functies op diverse afdelingen binnen de organisatie waarna hij één ding zeker wist: het professionaliseren van afdelingen en het ontwikkelen van de organisatie en haar mensen zag hij als een uitdaging. Vanaf januari 2016 mag hij dit doen vanuit zijn functie als Algemeen Directeur.

Hoe kijk je terug op de afgelopen jaren bij VB Groep?

Ik sta momenteel zeven jaar aan het roer bij VB Groep en het bevalt enorm goed. Ik kan mijn passie en ondernemerschap kwijt in mijn dagelijkse werkzaamheden. Daarnaast ben ik enorm trots op wat we de afgelopen jaren samen met alle collega’s bereikt hebben. In eerste instantie denk je dat er niet veel verandert wanneer je het stokje overneemt, maar toch is er de afgelopen jaren veel gebeurd. Enerzijds door de ontwikkelingen in de markt: hoog- en laagconjunctuur, corona, de oorlog in Oekraïne, en anderzijds ook de waardevolle inbreng van ervaren collega’s in alle lagen van de organisatie. Van groepsdirectie tot timmerman, van staffunctie tot uitvoering. Alle collega’s van VB Groep dragen een steentje bij aan de stabiliteit én groei van de groep.

Welke stempel heb jij de afgelopen jaar op de organisatie gedrukt?

Economisch ging het de afgelopen jaar heel goed waardoor de organisatie flink gegroeid is. De oorsprong van VB Groep ligt in Son, waar de gebroeders Huybregts in 1873 een bouwbedrijf oprichtten. Nu is daar ons bouwbedrijf Huybregts Relou gevestigd. Door de significante groei die we als bedrijf hebben doorgemaakt was het noodzakelijk te professionaliseren op het gebied van directie, IT, marketing en HRM en hierin heb ik als Algemeen Directeur doorgepakt. Staffuncties inrichten, het organiseren van processen en het professionaliseren van systemen hebben ertoe geleidt dat we nu een solide basis hebben om verder te groeien.

De afgelopen jaren hebben we samen grote stappen gezet. Maar ons verhaal klopt nog steeds en dat zie je gelukkig terug in de hele organisatie. We hebben korte lijnen en communiceren open en eerlijk met elkaar. Collega’s krijgen de kans zichzelf te ontwikkelen door o.a. de VB Academy. Als organisatie blijven we relevant in de markt. Groepsresultaat komt wat mij betreft boven bedrijfsresultaat!

Wist je dat?

  • Robert is van origine linkshandig, maar schrijft nu rechtshandig.
  • Vanuit het hoveniersvak kent Robert meer dan 1.000 plantensoorten. De ‘coniferenfamilie’ is echter niet blijven hangen. “Het zijn lelijke planten en ze ruiken niet lekker!”.
  • Robert is stiekem een beetje spiritueel. Meemaken is geloven.

Wat is ondernemerschap voor jou?

Ondernemerschap is continue bezig zijn met jezelf, met elkaar en met het verbeteren van de organisatie. Dit komt je relaties, klanten en medewerkers ten goede. Ik vind het belangrijk dat onze organisatie zich flexibel opstelt en inspeelt op ontwikkelingen in de markt. We zijn een relevante speler in de markt en om dat te blijven is het belangrijk dat we volume blijven creëren. Omzet is geen doel op zich, we bewegen mee met de markt en bouwen samen met alle collega’s en partners aan de continuïteit van VB Groep.

Vanuit de groepsdirectie hebben we een strategische koers bepaald. Binnen deze koers kunnen de vestigingen en stafafdelingen zelf richting geven aan hun strategie. Dit vergt leiderschap, maar ook creativiteit. Ik vind het belangrijk dat de vestigingen hun eigen strategische richting kunnen bepalen. We zijn lokaal geworteld en staan dicht bij onze klanten, maar benutten aan de andere kant ook de kracht van de groep.

Wat voor type ondernemer ben jij?

Ik ben een gevoelsmens. Ook een beetje een dromer en visionair. Ik vind het soms lastig om mijn ideeën in woorden uit te drukken, maar in mijn hoofd zit dan al een goed verhaal. Daarnaast word ik gelukkig van tevreden medewerkers, relaties en klanten. Als het goed gaat met hun, dan gaat het ook goed met mij. Ik denk dat bij VB Groep de kracht zit in ons motto: ‘Resultaat komt samen’. We geven samen richting aan onze kernwaarden solide, duurzaam en partnerschap en hebben een cultuur die sterk wordt bepaald door de normen en waarden die mijn vader in de organisatie heeft geïntroduceerd.

Waar ben je het meest trots op?

Ik ben het meest trots op onze familiecultuur. Wij hebben oog voor onze medewerkers, maar ook voor onze opdrachtgevers en partners. En ik vind het heel mooi dat ook mijn familie zo betrokken is bij VB Groep. Samen bouwen we aan een mooie en duurzame toekomst.

Een dag uit het leven van Robert van Boldrik

Meer weten over VB Groep?

Ons verhaal

Binnen VB Groep geven meer dan 400 medewerkers samen met onze relaties en partners dagelijks invulling aan ons motto 'Resultaat komt samen'.

Lees verder

Groepsdirectie

Onze mensen geven onze organisatie een gezicht. Maak kennis met onze groepsdirectie.

Kennismaken