VB-Groep

Verbouwing Hogeschool De Kempel Helmond

Plaats Helmond
Opdrachtgever Stichting "De Kempel" Helmond
Opdrachtgever Stichting "De Kempel" Helmond
Bekijk alle gegevens

Een plaats voor ontmoeten, inspireren en samen creëren

Het voormalige kloostergebouw aan de Deurneseweg te Helmond, onderdeel van de Hogeschool de Kempel, heeft in 2014 een grondige renovatie en verbouwing ondergaan.

Door meerdere aanpassingen in het verleden was er in het gebouw een 'vertroebelde gebouwstructuur' ontstaan. De wens van 'de Kempel' was om hier een nieuw platform voor kennisdeling tussen docenten, studenten en andere betrokken partijen op het gebied van onderwijs te realiseren. Zo ontstond het concept 'meettocreate', een plaats voor ontmoeten, elkaar inspireren en samen creëren. Daarnaast zijn er vier lokalen gemaakt en een gedeelte van het pand wordt verhuurd aan externe partijen. De oorspronkelijke structuur is teruggebracht tot een duidelijke plattegrond met de mogelijkheid om delen af te sluiten. De entree is opener gemaakt en gedeeltelijk vernieuwde trappen verbinden de verdiepingen met elkaar. Op diverse plaatsen zijn nieuwe ramen gemaakt zodat er interactie mogelijk is tussen de verschillende ruimtes.

De voormalige kapel is in oude stijl hersteld en ingericht als conferentiezaal. Elke verdieping bestaat uit een mix van kantoren en leslokalen.
Door diverse verbouwingen zijn er in de loop van de jaren verschillende aanpassingen gedaan aan het pand. Er is voor gekozen om deze 'littekens' samen met de nieuwe ingrepen zichtbaar te laten in de nieuwe situatie. Op deze manier blijft het verhaal van het gebouw zichtbaar.

Projectdetails

Plaats Helmond
Opdrachtgever Stichting "De Kempel" Helmond
Opdrachtgever Stichting "De Kempel" Helmond
Aannemer Huybregts Relou BV